خانه » بازی » Playstation 2 » نرم افزار شبیه ساز Playstation 2 – بازیهای PS2 در کامپیوتر

۸ اشتباه درباره مصرف مسکن ها

مسکن های مختلفی با تاثیر متفاوت برای درمان درد در بازار عرضه می شود. قرص های بدون نسخه مانند آسپرین و بروفن نیز در قفسه دارویی همه خانه ها پیدا می شود. اگرچه مصرف قرص های مسکن شایع است اما مردم اطلاعات کافی در مورد استفاده درست از آن ها ندارند. استفاده نادرست از مسکن می تواند به مشکل جسمی متفاوت و حتی مرگ منجر شود. در این مطلب از سایت «WebMD» به ۸ اشتباه که درباره مسکن ها مرتکب می شویم اشاره خواهیم کرد. خواندن آن می تواند مفید باشد.

۱) اگر یک عدد قرص خوب است پس ۲ عدد بهتر است: پزشکان مقدار مسکن که حداکثر فایده و حداقل ضرر می رساند را به بیمار تجویز می کنند. ۲ یا ۳ برابر کردن دوز دارو به تسکین درد سرعت نمی بخشد بلکه به راحتی اثر عارضه جانبی دارو را تسریع می کند.
شاید دوز اول دارو در عرض ۵ دقیقه آن گونه که بخواهید عمل نکند اما این دلیل نمی شود که باید چند تا دیگر اضافه مصرف کنید. در بعضی از مسکن ها خوردن دوز اضافه باعث می شود دوز قبلی به خوبی عمل نکند و یا این که سر از اورژانس دربیاورید!
اگر با گذشت چند ساعت، مسکن فایده نداشت به جای اضافه کردن دوز دارو از پزشک علت ادامه درد را جویا شوید. قبل از ترک مطب دکتر از محدودیت مصرف تعداد قرص تجویز شده از پزشک سوال کنید. اشتباه دیگری که بعضی مرتکب می شوند، تقویت کردن داروی مصرفی با داروی دیگری است.

 ۲) تکرار و مصرف بیش از حد از یک نوع دارو: اغلب اوقات مردم مسکن های بدون نسخه و یا با نسخه را بدون توجه به برچسب مصرف می کنند. این یعنی که از نوع دارویی که استفاده می کنند، اطلاعی ندارند.
افزودن داروی بدون نسخه به داروی تجویز شده می تواند پیامدهای وخیمی داشته باشد. زیرا که داروهای بدون نسخه، قرص های ترکیبی اند که حاوی دوز کامل موجود در مواد مسکن اند.

 ۳) بی توجهی به تاثیر متقابل داروها: قبل از مصرف هر نوع مسکن، به داروهای شیمیایی، گیاهی و مکمل هایی که مصرف می کنید توجه کنید، زیرا برخی از داروها و مکمل ها می تواند تاثیر متقابلی به مسکن ها داشته باشد، و یا این که خطر عارضه جانبی را افزایش می دهد.
به عنوان مثال آسپرین می تواند روی عملکرد برخی داروهای غیرانسولین دیابت تاثیر منفی بگذارد. کدئین و اکسی کودون (Oxycodone) نیز روی عملکرد داروهای ضدافسردگی تاثیر سوء می گذارد.
بنابراین، لازم است فهرست تمامی داروهای شیمیایی و گیاهی و مکمل هایی که مصرف می کنید را به اطلاع پزشک برسانید تا با داشتن این اطلاعات، دارو تجویز کند. به هنگام خرید داروهای بدون نسخه نیز بهتر است فهرست داروهای مصرفی خود را به داروخانه ارائه دهید.

 ۴) بی توجهی به اثر خواب آلودگی دارو در حین رانندگی: مسکن ها می توانند خواب آور باشند و هر فردی می تواند واکنش متفاوتی به مسکن نشان دهد.
شاید هم در برخی افراد حالت خواب آلودگی به وجود نیاورد. برای مطمئن شدن از واکنش هر دارویی بهتر است با بودن در منزل مصرف شود.

 ۵) مصرف داروهای نسخه ای دیگری: متاسفانه، استفاده شریکی از داروهای دوستان، بستگان و همکاران امری شایع است.
مسکنی که یک فرد سالم مصرف می کند، شاید واکنش آلرژی در فرد دیگر نشان دهد و یا این که به داروهای دیگری که فرد استفاده می کند تاثیر خطرناکی نشان دهد.

 ۶) سوال نکردن در مورد داروها: خواندن برچسب داروها امر آسانی نیست و اگر لازم باشد درخصوص داروهای تجویز شده توسط پزشک و یا داروهای بدون نسخه، از داروفروش سوال کنید.

 ۷) نگهداری داروهای تاریخ مصرف گذشته: داروهای تاریخ مصرف گذشته، فاسد می شود به ویژه اگر در محل مرطوبی مانند کابینت و سرویس حمام قرار گیرد. مصرف داروهای تاریخ گذشته یا بی نتیجه خواهد بود و یا این که فرد را روانه اورژانس می کند.

۸) شکستن قرص ها: در واقع قرص ها عملکرد یک ماشین دارورسان به بدن را دارند و با باز و از هم جدا کردن آن، آن طوری که باید عمل نمی کنند.
قرص های حاوی خط را فقط از روی خط برش بزنید و قرص های بدون خط را تکه نکنید مگر این که پزشک گفته باشد.
با بریدن قرص، لایه فوقانی آن از بین می رود و طعم نامطبوعی به جا می گذارد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *